A brit királynő 91 évesen is lovagol

2017.05.11 19:59

Nem sokkal a 91. szülinapja előtt, márciusban készült lesi-fotó a brit uralkodóról, aki elegáns lován, fiatalosan, kobak helyett a szoksásos kendőben lovagolt egyet a windsori kastély közelében >>>

A hosszú tél után kipihentnek látszik a felvételen a brit királynő. Az uralkodó láthatóan élvezi a friss tavaszi levegőt elegáns lova hátán, a windsori kastély közelében, a Temze mentén. A kobak helyett csupán selyem kendőt visel őfelsége. Az uralkodó gyakran nevezi kemény kalapnak a lovaglásnál általánosan használatos kobakot, melynek viselésétől mindig is tartózkodott. Ezt egyik alkalommal azzal indokolta, hogy szeretné megóvni fenséges hajkoronáját a királyi találkozókra.
A kép tanúsága szerint nem gyors léptű angol telivéren nyargal a brit uralkodó, ám 91 évesen a lassú sétalovaglás is szép teljesítmény, sokan megirigyelhetik ezért II. Erzsébet királynőt, az akár 20-30 évvel fiatalabbak közül is.
A lovaglás szenvedélye egész életében végig kísérte az angol uralkodót. Egyszer azt mondta: nagyszerűen érzi magát a ló hátán, csodálatos érzéseket vált ki belőle a lovaglás, áthangolja egész lényét és szinte más embernek érzi magát.
Ez a kora tavaszi felvétel is igazolja: mostanában több időt tölt a királynő a windsori „családi" kastélyban, mint londoni otthonában, a Buckhingham palotában. Windsori rezidenciáján ünnepelte 91. születésnapját is április 21-én, szűk családi körben az uralkodó, aki egyébként hivatalosan júniusban ünnepli április születésnapját a szokásos londoni katonai parádéval, tiszteletadással, ahol hagyományosan a lovak és lovasok is fontos szerepet játszanak.
Az alábbiakban néhány korábbi felvételt is bemutatunk a brit uralkodó gazdag lovas múltjából.

  • Forrás The Telegraph

Pillanatfelvételek a brit királynő lovas múltjából

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: 06-30-9396-632