A lovasgazda

2013.12.12 22:46

Hasznos lovaskönyv, mégpedig mai szerző tollából. Vér Imre neve nem ismeretlen a lovas szakirodalmat lapozgatók körében. Ebben a könyvében általános témát boncolgat a szakíróvá lett, nagy tapasztalattal rendelkező lovasgazda. 

A kötet a lovak álhatatos híveinek, a lótartást és lovazást életformaként választó sorstársainak szánja a szerző. Lovasgazdákról szól - lovasgazdáknak. S azoknak ad hasznos tanácsokat, akik még csak a lovasgazdaság kiépítéséhez vezető út elején vagy közepén járnak. Mindez persze nem jelenti azt, hogy csupán e viszonylag szűk kör tagjainak ajánlható. Éppen ellenkezőleg, hiszen könnyen belátható, hogy a gyakorló és leendő lovasgazdák számára fontos és hasznos ismeretek minden lószerető, ló és lovaglás iránt érdeklődő számára érdekesek.

Nagy értéke a könyvnek, hogy a legtöbbször kipróbált, személyes tapasztalatokból táplálkozik, így következtetései, információi hitelesek és időtállóak. A lóvásárlásra, csikónevelésre és lótartásra bemutatott gazdasági számítások alaposak és személetesek, rávilágítanak a lótartás árnyoldalaira. A sok-sok tanulságos és színes történet, valamint az egész kötetre jellemző olvasmányos stílusa is bizonyára növeli majd az érdeklődők táborát.

A könyv gazdagon illusztrált, a szemléltető rajzok és képek jól szolgálják a leírtak magyarázatát.

ISBN 963 86209 4 3. Méret: A/5. Terjedelem: 200 oldal. Kivitel: puha fedél, fóliázva, ragasztó kötés. Illusztráció: sok ábrával  és fotókkal.

Ára: 2400 Ft

A szerző, Vér Imre további munkái:

DrMikecz Béla esetei

Lovas történetek a LÓISMERET-VEZÉRFONAL című könyv szerzőjéről.

Itt megrendelhető valamennyi jelenleg kapható lovas kiadványunk >>>

A lókupeckedés igazi tudomány, bár művelői és az adás-vételt képező állatok egyre fogynak >>>

A sokoldalú szakíró

Monostori Károly egyetemi tanár, korának egyik legnagyobb tekintélyű szakírója volt. A LÓ ÉS TENYÉSZTÉSE című híres szakkönyv társszerzője.

 

Meghálálta gazdáinak a gondoskodást egy 30 éves, a vágóhídtól megkímélt ló, s megmentette a gyerekeket egy vaddisznótól >>>

A honvédségi főtörzsállatorvos lánya, Mikecz Ilona meséli el nagy lóismerő, tanár és szakkönyvíró édesapja lovas történeteit >>>

- Valójában sohasem voltunk lovas nemzet - mondta a puszta-ötös legendás megteremtője.

 

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.
Tel./fax: 06-22-345-522
Mobil: 06-30-9396.632
lovaskalendarium@chello.hu