A lovassportok kedvelőit várják a Hortobágyon

2017.11.17 16:19

180 ló és 105 lovas részvételével három napos országos minősítő díjugrató versenyt rendeznek a mátai lovardában >>>

Hortobágyra elsősorban a keleti országrészből érkeztek résztvevők, de jött lovas a Dunántúlról is. A minősítő versenyen a lovasok és a lovak is megszerezhetik a jogot, hogy indulhassanak a márciusi országos döntőben. Vasárnap (2017. november 19.) estig várják a lovassportok kedvelőit Hortobágyon.

Mátán két éve újították fel a fedett lovardát, ami minden nemzetközi előírásnak megfelel, ezért rendezhetnek itt a jövőben akár világversenyeket is. A Hortobágy Országos Minősítő verseny a márciusig tartó fedett idény nyitóprogramja.

- Én azt gondolom, hogy ez mindenképpen szolgálja a felkészülést, mert régen télen nem lehetett versenyezni, nem nagyon lehetett dolgozni az időjárás, a talajviszonyok miatt – mondta el Szladek Róbert, a Hortobágyi Nonprofit Kft. Mátai Ménesének vezetője.

  • Forrás: Dehir

Az angol királynő 4 éves korától lovagol:

II. Erzsébet királynő még hercegkisasszonyként csak négyéves volt, amikor megkapta első póniját. Aztán fokozatosan átvette apjától, VI. György királytól a lovak iránti szenvedélyt. Életében a mai napig fontos szerepet játszanak a lovak >>>

A Gucci divatcég reklámarca: a „lovagló angyal" >>>

Európai színvonalú lovasközpont épül Szilvásváradon >>>

Úgy mutatja meg ez a videó az izlandi ló ötfajta jármódját, ahogyan még sohasem láthattuk. Az erős, szívós és intelligens Izlandi póni tényleg egyedülálló lófajta >>>

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: 06-30-9396-632