Veca lóháton + video

2014.01.02 13:56

Janicsák Veca  számára a lovaglás kikapcsolódás >>>

Vissza

Veca a nyeregben

2013.12.17 14:28

Janicsák Veca nemcsak hangjával, de természetességével is belopta magát a hazai közönség szívébe. Az énekesnő tizenöt éves korától lovagol.
- Számomra ez az egyik legjobb formája a kikapcsolódásnak. A természetben lenni, együttműködni egy érző lénnyel, egy állattal, csodálatos dolog. A lovaglás igazi szabadságérzet ad számomra. Ugyanakkor a lovaglás és a lovakkal való foglalkozás kiváló feszültségoldó. Amikor van időm kikapcsolódni, mindenképp szakítok időt rá.. Ilyenkor mindent elfelejtek, és csak hagyom, hogy belekapjon a szél a hajamba…

 

 

A lovaglás mellett szívesen törődik is az állattal, hiszen a négylábú társ gondozása hozzá tartozik a lovazáshoz. Tisztán tartja a lovat és kipucolja az istállót is.
–  Nagyon jó sportnak tartom a lovaglást, fizikai­lag és mentálisan is feltölt egy lovardában töltött nap. Például a ló lecsutakolása is rendesen megmozgatja az ember testét. És ott vannak az érzelmi szálak:  az állatok ugyanis nagyon tudnak szeretni. Ha a lovam meghallja a hangom, már kidugja a fejét a karámból, és nyerít örömében. És ez igazán felemelő érzés….
(foto: havran zoltán)


Janicsák Veca 2012-ben egymás után két rangos eseményen is hódolhatott szenvedélyének: a Nemzeti Vágta után a világhírű Cavalero produkcióban is sikeresen szerepelt.

A Cavalero egyfajta zenés, akrobatikus lovas műsor, az egyik legkülönlegesebb ebben a műfajban. A másfél órás produkcióban a lovas szenvedély és szeretet, ember és ló páratlan egysége elevenedik meg 60 lenyűgöző ló és 30 lovas művészi előadásában. A spanyol lovasiskola hagyományain alapuló Cavalero produkció szeptember 2012 őszén Budapesten, a Papp László Sportarénában vendégszerepelt. A show szervezői minden országban kiválasztanak egy-egy ismert fiatal tehetséget - aki ugyan más területen tettek szert népszerűségre, de kötődik a lovakhoz -, s felkérik, lépjen fel műsorukban. Magyarországon az X-Faktorban feltűnt Janicsák Vecát érte a megtiszteltetés. És jó választásnak bizonyult. (A kép a Nemzeti Vágtán készült.)

 

Janicsák Veca képgaléria + video

/album/janicsak-veca-kepgaleria-video/anicsak-veca-vagta-jpg2/ /album/janicsak-veca-kepgaleria-video/foto-havran-zoltan-jpg2/