Lóháton teljesítette fogadalmát

2014.01.15 11:55

Az uruguayi focista 160 kilométert lovagolt, s ezzel beváltotta fogadalmát.

Cristian Rodríguez, az Atlético Madrid uruguayi válogatott játékosa beváltotta az ígéretét, és 160 kilométert lovagolt annak örömére, hogy Uruguay kijutott a világbajnokságra. A klubnál nem örülnek.
Uruguay futballcsapatánál alaposan rezgett a léc, hiszen csak pótselejtezőn tudta kiharcolni a kijutást a brazíliai vébére. A nehéz napokban Cristian Rodríguez fogadalmat tett, hogy lóháton zarándokol el hálát mondani egy neves búcsújáró helyre, ha a csapat kijut. Sikerült, a téli szünetben pedig a játékos beváltotta fogadalmát.
A Hagyma becenevű futballista több mint húsz lovas kíséretében teljesítette a 160 kilométernyi távot. Rodríguez szülővárosából indultak, és az uruguayi Floridában volt a végállomás, mégpedig a híres búcsújáró helynél, a San Cono-kápolnánál.
A vidám hangulatú út után Rodríguez elmondta, hogy klubja, az Atlético Madrid nem pártolja, hogy a játékosok a téli szünetben veszélyes testmozgást végezzenek, amelynek az élén a síelés áll, bár a lovaglás sem tűnik veszélytelennek.
„Ez persze közvetetten rám is vonatkozott... De hát mit tegyek, most itt vagyok, márpedig a fogadalmakat be kell váltani” – magyarázta a játékos.
Forrás: futbolflorida.com és nemzetisport.hu

Lóháton teljesítette fogadalmát az uruguayi focista

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.
Tel./fax: 06-22-345-522
Mobil: 06-30-9396.632
lovaskalendarium@chello.hu