Nemzetközi versenyek öregbíthetik a hazai lovassportok jóhírét

2017.08.20 21:55

A magyar lovassportok területén a legfőbb célkitűzés, hogy minél több nemzetközi versenyt rendezhessünk - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára augusztus 19-én, a Pest megyei Tápiószentmártonban.

Czerván György a Kocsi János Fogathajtó Emlékverseny megnyitóján arról beszélt, hogy a kormány 2012-ben elfogadta a Nemzeti Lovas Programot, amely az ágazat komplex fejlesztését tűzte ki céljául, beleértve a lótenyésztést, a lovassportot, a lovas turizmust, a lovas oktatást, a lovas terápiát és az ehhez kapcsolódó létesítményfejlesztéseket.

Az államtitkár elmondta, hogy az FM a kormány döntését követően minden anyagi és szakmai segítséget megadott és megad ma is annak érdekében, hogy minél több, a lovas program szellemiségének megfelelő létesítmény jöhessen létre.

Verseny a budapesti Kincsem Parkban – fotó: Shutterstock

Emlékeztetett arra, hogy Tápiószentmártonon született a híres csodakanca, Kincsem, amely 54 versenyen indult és abból 54-et meg is nyert. Hozzátette, hogy Kocsi Jánost is valószínűleg Kincsem és tulajdonosainak, a Blaskovich-oknak a lótenyésztő szenvedélye ösztönözte, amikor megalapította Tápiószentmártonban a Kincsem Lovasparkot.

Kocsi János a Tápiószentmártonnal szomszédos Nagykáta egykori polgármestere, a Fogathajtó Szakág elnöke, a Kincsem Lovaspark tulajdonosa, és az 1999. évi kecskeméti Kettesfogathajtó Világbajnokság rendezője volt, a fogatsport elkötelezett támogatója, 2014-ben hunyt el.

  • Forrás: agroinform

Bábolna parancsnokai közül Fadlallah el Hedad története a legkülönlegesebb: vele született lószeretete 1857-ben hozott a távoli Szíriából Bábolnára, ahol új hazára lelt és később a ménes parancsnoka lett >>>

A szép vörös hajú lány fotómodell karrierjének csúcsán járt, amikor egy rövid életű magazinban lenge ruhás képsorozat jelent meg róla, őszinte önvallomás kíséretében. Ebből idézünk egy olyan részletet, amely olvasóink számára is érdekes és szívmelengető olvasmány lehet >>>

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: 06-30-9396-632