Hubertus vadászvágta egyedül Nádudvaron

2014.11.01 14:40

Hubertus vadászvágta egyedül Nádudvaron

Nádudvar – Idén XII. alkalommal rendezte meg a Hubertus vadászlovaglást a Dávid és Társa Bt., az eseményre a megye számos településéről érkeztek lovasok.

Azon a vasárnap reggelen jelképesen ismét felharsant a kürt. A legfiatalabb lovasokra rókabőr került, a falka pedig üldözőbe vette a vadat. Kelet-Magyarország egyetlen hagyományos vadászlovaglásán a rossz idő ellenére idén is több mint húsz lovas sorakozott fel alkalomhoz illő lovasöltözékben, hogy ápolják a hagyományokat és generációról generációra átadják, mentsék a régi szokásokat.

Az eseményen szigorúan hagyományőrző öltözékben, illetve az eseményhez illő lovasfelszerelésben lehetett megjelenni. A vadászvágta a hagyományoknak megfelelően avatással ér véget. Az ifjú lovasok számára minden évben nagy ösztönző a vágtán való részvétel. Erre gyakorolnak egész évben. A kezdő lovasok szekéren kísérik figyelemmel az eseményeket. A vágtán csak tapasztalt lovasok vehetnek részt!

A nagy megmérettetés három szakaszból áll, melynek zárórésze a síkvágta, ahol idén dr. Juhász Lajos arab telivére nyert Lapos Jánossal a nyergében. Második Czina Ferenc Arionnal, aki útlevél szerint magyar sportló, de származás alapján arab vér csörgedezik ereiben. Harmadik Nagy Kitti Grétával. A nagy lovak mellett szépen szerepeltek a pónik és huculok is a versenyen.

  • Forrás: haol.hu
  • Fotó: magánarchívum

Képgaléria: Hubertus vadászvágta Nádudvaron

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.
Tel./fax: 06-22-345-522
Mobil: 06-30-9396.632
lovaskalendarium@chello.hu