A lófelszerelés kézikönyve

2013.12.10 20:17

A csendőrség számára készült kézikönyv kizárólag a gyakorlati szempontból fontos, nélkülözhetetlen ismereteket foglalja össze, szakszerű  módon, közérthető stílusban és könnyen áttekinthető szerkezetben. A lófelszerelés témakörben a lovaglószerszámokkal, a lófelszerelési tárgyak karbantartásával foglalkozik a könyv.

A lófelszerelés alkalmazása című fejezet a nyergelést, a kantározást, a málházást, a málhástáskák málházását és a csatolást tárgyalja. A különleges intézkedések című fejezet a lovak szállítása és a magatartás hosszabb meneteknél témákkal foglalkozik.

A lovak gondozása címszó alatt részletesen szó esik a lóápolásról és a tisztítószerekről. Tárgyalja a könyv a lovak takarmányozását, az etetést és  itatást. 

A lóvizsga istállóban és szabadban című fejezet szól a lovak rendszeres ellenőrzéséről. A lótulajdonosok, lótartók és lókedvelők számára hasznosan forgatható 44 oldalas könyvecske ma is jól alkalmazható praktikus tanácsokat tartalmaz.

A 2000-ben megjelentetett reprint második kiadása 2020-ban látottt napvilágot, megújult kivitelben, de változatlan tartalommal.

ISBN 963 85847 7 7. Reprint (1928). Méret: B/6. Terjedelem: 44 oldal. Kivitel: puha fedél, irkatűzés. Illusztráció: magyarázó ábrák.

Ára: 990 Ft.

A sokoldalú szakíró

Monostori Károly egyetemi tanár, korának egyik legnagyobb tekintélyű szakírója volt. A LÓ ÉS TENYÉSZTÉSE című híres szakkönyv társszerzője.

 

DrMikecz Béla esetei

Lovas történetek a LÓISMERET-VEZÉRFONAL című könyv szerzőjéről.

Itt megrendelhető valamennyi jelenleg kapható lovas kiadványunk >>>

Egy hölgy a múltból...

Fáy Ida emlékére

A csikós tizenhárom

Lovardasirató

Lénárd Béla - A lovak tanítómestere volt

Oroszlán Szonja lóra pattan

A lovak állították lábra a lebénult sportoló lányt

Halász Judit, a majdnem európa bajnok lovas

Szöllősi Györgyi, a népszerű tévés műsorvezető a lovaglás szerelmese

Ide kattintva lehetőség van közvetlenül megrendelésre. Lovas könyvek mellett egyéb szakkönyveink és a Tapsi lapcsalád játékos kiadványai is áttekinthetők, megrendelhetők ezen a helyen >>>

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: 06-30-9396-632