Lovassport-bázis lesz az Orczy-kert

2018.02.01 21:42

Öttusa-központtá alakítja a kormány az Orczy-kertet: lovassport-bázis lesz 40 milliárd forintért >>>

24 bokszos lóistálló, 1500 négyzetméter alapterületű fedett lovarda és 1300 nézőnek helyt adó lelátó, illetve 25 méteres uszoda és 25 méteres marokfegyveres lőtér készül a Ludovika Campuson, illetve a mögötte elterülő Orczy-kertben. A kiemelt állami beruházás idén lezáruló első ütemére 40 milliárd forintot fordít a kormány, a campuson belüli sportberuházás 11 milliárdba kerül.
„Hogy a kültéri sportpályák mellett milyen sportlétesítmények kerüljenek az Orczy-kertbe, arról háromoldalú egyeztetés zajlott. A beruházás tartalmának kialakításakor a kormányzati szándékokat kellett az egyetemi célokkal és a területileg illetékes VIII. kerületi önkormányzat szempontjaival összecsiszolni. Mindhárom félnek volt beleszólása abba, mi és miként létesüljön. A legerősebb magától értetődően a projektet finanszírozó kormánynak, amelyet a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosként Fürjes Balázs úr képvisel” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.
 
Fürjes egy korábbi interjúban tagadta, hogy a csak az egyetemi sportolókat szolgáló létesítményekkel elzárnák a nagyközönség elől a campust és az Orczy-kert egy részét. A Nemzeti Sport szerint szerint a 26 hektáros Orczy-kerthez most 10 hektár eddig elzárt terület kerül vissza megújítva, ebből egy hektár lesz zöldfelület, a többi játszótér, kosár- és focipálya, időmérésre alkalmas futókör, gyalogos sétány és csónakázótó. A környék biztonságát Fürjes a Diószeghy utcába telepített rendőrtiszti kollégiummal szavatolná.
 
Az átadás március végére várható, július 4–8. között már itt rendezik meg a nemzetközi öttusa egyetemi világbajnokságot.
 
  • Forrás: hvg.hu

Az angol királynő 4 éves korától lovagol:

II. Erzsébet királynő még hercegkisasszonyként csak négyéves volt, amikor megkapta első póniját. Aztán fokozatosan átvette apjától, VI. György királytól a lovak iránti szenvedélyt. Életében a mai napig fontos szerepet játszanak a lovak >>>

A Gucci divatcég reklámarca: a „lovagló angyal" >>>

Európai színvonalú lovasközpont épül Szilvásváradon >>>

Úgy mutatja meg ez a videó az izlandi ló ötfajta jármódját, ahogyan még sohasem láthattuk. Az erős, szívós és intelligens Izlandi póni tényleg egyedülálló lófajta >>>

Elérhetőség

LAPU Lap- és Könyvkiadó Betéti Társaság 8000 Székesfehérvár
Palotai út 122.

Telefon: 06-30-9396-632